کانال سلامتی

2ـ «امام جعفرصادق(علیه‌السلام)»: العافِیَةُ أَجمَلُ عَطاءٍ. سلامتی بهترین نعمت‌های خدادادی است. (بحار، ج 78، ص 365)

کانال سلامتی

2ـ «امام جعفرصادق(علیه‌السلام)»: العافِیَةُ أَجمَلُ عَطاءٍ. سلامتی بهترین نعمت‌های خدادادی است. (بحار، ج 78، ص 365)

خواص شیر

سه شنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۴ ق.ظ


خواص شیر

 0 Votes05 

خواص شیر برای سلامتی بسیار زیاد است در این مقاله به برخی از خواص آن اشاره می شود شیر دارای حدود 80 درصد کازئین و 20 درصد آب پنیر می باشد مانند دیگر محصولات لبنی، شیر منبع خوبی از کلسیم، ویتامین ها و پروتئین است. شیر حاوی 3.5 درصد چربی است و به صورت بدون چربی ( کمتر از 0.5 % چربی ) و کم چرب ( 1 % و 2 % چربی ) و پر چرب ( 3.3 % چربی ) و شیر معمولی در ایران ( 2.5 % چربی ) وجود دارد.

برخی از مردم مشکل عدم تحمل به لاکتوز دارند که ممکن است با مصرف شیر مشکل پیدا کنند اگر عدم تحمل لاکتوز وجود داشته باشد پودر پروتئین، پنیر یا پنیر کوتاژ ( نوعی پنیر دلمه شده ) ممکن است گزینه های بهتری برای آنها باشد زیرا مقدار لاکتوز آن کم و یا هیچ است. شیر دارای مواد غذایی مناسب زیر می باشد.
کلسیم : برای ایجاد سلامت استخوانها، دندان و حفظ توده استخوانی ضروری است.
پروتئین : به عنوان منبع انرژی و تعمیرات بافت های عضلانی مصرف می شود. 
پتاسیم : در حفظ فشار خون سالم نقش دارد.
فسفر : به تقویت استخوان ها و تولید انرژی کمک می کند.
ویتامین D : در حفظ استخوان موثر است.
ویتامین: B12  سلول های قرمز سالم خون و بافت عصبی را حفظ می کند.
ویتامین: A به حفظ سیستم ایمنی بدن، حفظ دید طبیعی و پوست کمک می کند.
ریبوفلاوین: B2  برای تبدیل غذا به انرژی موثر است.
نیاسین : برای سوخت و ساز قندها و اسیدهای چرب موثر است.

سلامت استخوان با شیر

شیر و فراورده های لبنی دارای کلسیم، فسفر، منیزیم و پروتئین است که برای رشد استخوان سالم ضروری است. مصرف کافی از شیر و فراورده های لبنی از اوایل دوران کودکی و در طول زندگی می تواند به داشتن استخوان های قوی و محافظت از آنها در برابر بیماریهایی مانند پوکی استخوان ( اختلال شکنندگی استخوان ) کمک کند.

اثر شیر بر دندانها

کلسیم و فسفر  موجود در شیر و محصولات لبنی برای توسعه و نگهداری از سلامت دندان مفید است. فراوان ترین پروتئین در شیر کازئین است و به صورت یک فیلم نازک در سطح مینای دندان، هنگامی که ماده اسیدی در دهان قرار گیرد مانع از دست رفتن کلسیم و فسفات از مینای دندان می شود. مطالعات نشان داده اند که شیر نیز اثرات غذاهای پوسیدگی زا را در دندان ها هنگامی که در رژیم غذایی مصرف می شود کاهش می دهد. در واقع، دندانپزشکان توصیه می کنند که شیر تنها نوشیدنی امن در وعده های غذایی است.

شیر  و فشار خون

تعداد زیادی از مطالعات نشان می دهد که مصرف 3 وعده لبنیات در هر روز به همراه 5 وعده میوه و سبزیجات به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کم نمک می تواند فشار خون بالا در بزرگسالان و کودکان را کاهش دهد. اگرچه مکانیسم دقیق آن مشخص نیست ولی اعتقاد بر این است که کلسیم، پتاسیم، منیزیم و پروتئین در شیر به احتمال زیاد نقش دارند.

شیر و بیماری های قلبی عروقی

مطالعات متعدد مصرف شیر و لبنیات را با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط می دانند. این مطالعات نشان داده اند که مصرف کلسیم به طور خاص با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. مطالعات نشان داده است که کلسیم بالا ممکن است سطح بالایی از کلسترول بد را در خون کاهش دهد میزان بالای کلسترول بد و مقدار پایین کلسترول خوب که هر دو عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است.

تاثیر شیر بر چاقی

برخلاف باور رایج، تحقیقات نشان داده است که افرادی که شیر و لبنیات در مواد غذایی مصرف می کنند باریک تر از دیگران هستند
مطالعات نشان داده اند که مصرف شیر و لبنیات مواد غذایی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی با کالری کنترل شده است و با افزایش از دست دادن وزن ( به ویژه در ناحیه شکم ) همراه است مکانیسم دقیق نامشخص است اما به احتمال زیاد به علت کلسیم است که در شیر و لبنیات مواد غذایی یافت می شود.

اثر شیر بر دیابت نوع 2

مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم از محصولات لبنی کم چربی می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 که یک مشکل طولانی مدت در بزرگسالان بوده است کمک کند در یک مطالعه در بیش از 37000 زن میانسال دریافتند که افرادی که بالاترین مصرف لبنیات را داشته اند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها کاهش یافته است واقعیت این است که فرآورده های لبنی دارای شاخص گلیسمی پایین می باشد که به کنترل سطح قند خون کمک می کند.

تاثیر شیر روی سرطان

شواهد قابل توجهی وجود دارد که افزایش مصرف شیر دارای اثر حفاظتی در برابر ابتلا به هر دو سرطان روده بزرگ و پستان دارد.
یک مطالعه اخیر روی 45000 مرد سوئدی گزارش داده است که خطر ابتلا در مردانی که 1.5 لیوان شیر در روز و یا بیشتر می نوشیدند 35 ٪ پایین تر از کسانی بود که کمتر از 2 لیوان در هفته مصرف می کردند. کلسیم و چربی به طور طبیعی در فرآورده های لبنی همانند اسید لینولئیک مزدوج ( CLA ) به عنوان عامل محافظت کننده در سرطان روده بزرگ پیشنهاد شده است.

شیر و هیدراتاسیون

به منظور هیدراته باقی ماندن بدن توصیه می شود که روزانه 6 - 8 لیوان از مایعات مصرف شود. اگر بدن شما دچار کم آبی شود می تواند سبب کاهش تمرکز و حافظه شده و در نتیجه احساس تحریک پذیر و ناخوشی می کنید. شیر یک انتخاب عالی از مایعات است که نه تنها به عنوان هیدراته کردن بدن بلکه از مواد مغذی مفید برای محافظت از دندانها می باشد. برای جایگزینی مایعات از دست رفته پس از ورزش برای هیدراتاسیون بدن بسیار مهم است 
 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۳/۰۹
کانال سلامتی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی